2021 @ MANTORP PARK - 28 MAJ - 23 JULI - 6 AUGUSTI - 24 OKTOBER

COVID-19

Med tanke på utvecklingen i samhället angående rådande pandemi (COVID-19) har vi inom Motorklubb 5100 grundligt gått igenom de rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och gjort en riskbedömning.

”Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare” med detta i åtanke har vi därför begränsat antal deltagare på våra träffar.

Eftersom vi måste begränsa antal deltagare kommer vi endast köra med föranmälan och att träffavgiften skall vara betald för att säkra din plats. I en anmälan så får man max ta med sig två personer i sitt team (till exempel mekaniker). Ett team får alltså max bestå av tre personer så som förare, extra förare, medåkare och mekaniker och det är per anmäld bil. Vårt anmälningssystem är inställt på att automatiskt begränsa antalet deltagare och betalas inte din träffavgift inom några dagar från anmälan kommer den att tas bort för att ge plats till någon annan. Det är därför viktigt att du betalar när du fått betalningsuppgifterna via e-post.

Vi kommer även att ändra i anmälningsflödet för att minska den fysiska kontakten. Vi kommer ha en enklare incheckning redan vid grinden där vi endast släpper in de som är föranmälda. Publik är där med inte välkomna att delta, då vi måste hålla ner antalet personer på området. Eftersom allt redan skall vara betalt innan kommer besiktningspapper redan finnas hos besiktningen och på så sätt behöver inga papper förmedlas mellan förare och funktionär. Vi kommer ha utmärkta platser där besiktningen kommer att ske. Under tiden man väntar på sin tur sitter man kvar i bilen och sedan kör fram till ledig besiktningsplats när funktionär signalerar.

Eftersom vi begränsat antalet deltagare kommer samtligt team att spridas ut över det stora depåområde som finns på Mantorp Park.

För att undvika att föra vidare smittsamma sjukdomar skall du stanna hemma när du har symtom som påminner om förkylning eller influensa. Det gäller även om symtomen bara är lindriga. Skulle det vara så att du skulle insjukna innan körningen ta då kontakt med oss så betalar vi tillbaka träffavgiften eller flyttar den till kommande träff (engångslicenser betalas inte tillbaka).

Vi kommer kontinuerligt att bevaka Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kan komma att göra ytterligare ändringar löpande om läget ändras.

Har ni några ytterligare frågor så går det bra att kontakta oss via Facebook/Messenger eller på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För mer information:
Mantorp Park http://www.mantorppark.com/faq/

Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Polisen https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

Riksidrottsförbundet https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen

Östergötlands Bilsportförbund https://www.ostergotlandsbf.se/angaende-det-radande-laget-kring-covid-19-coronaviruset/

MOTORKLUBB 5100 - SAMARBETSPARTNERS